Transport TV over IP

In ultimii ani, s-a cunoscut un progres tehnologic notabil pe piata telecomunicatiilor la nivel mondial, lucru care a atras dupa sine ridicarea standardelor si in transmisiunile TV din Romania. Si de aceasta data, am incercat sa sprijinim tehnologic studiourile TV care ne-au cerut suportul, si nu au fost dezamagiti, deoarece am pus la dispozitia acestora sisteme de transmisiuni live a canalului respectiv catre head-end-uri de retele de cablu de oriunde din tara.
Inovatia in acest domeniu consta in tehnologia proprie de transmisie a fluxului difuzat prin utilizarea de conexiuni internet normale, fara a fi necesar sa se inchirieze linii de transport cu banda garantata la preturi ridicate.

Prezentare
Sistemul contine 3 componente de baza: un encoder IP, receptoare IP si sistemul de distributie care este gazduit in data-center-ul XDEV.
Fluxul IP va fi preluat de catre noi din studio direct din encoder ( daca acesta a fost livrat de catre noi ), sau daca televiziunea detine deja un encoder IP se va utiliza un sistem care va prelua stream-ul si-l va trimite catre data-center-ul XDEV. Din acest punct noi vom raspunde de multiplicarea acestuia si de asigurarea latimii de banda necesare ridicarii stream-ului in internet. Tot noi vom pune la dispozitie si terminalele de receptie, acestea fiind exploatate in chirie de catre televiziunea in cauza. Practic, nu exista o limita a numarului de receptoare care pot fi distribuite pentru un anume program TV.

Redundanta
Doua sau mai multe programe-sursa pot fi definite ca si sursa principala si surse de rezerva pentru acelasi program difuzat, astfel incat va puteti proteja de intreruperile neasteptate ale surselor de programe. De exemplu, utilizand minim doua conexiuni de internet pentru a transmite programul catre data-center-ul nostru, veti putea preveni neplacerile produse de intreruperile unei conexiuni de internet, programul dumneavoastra fiind difuzat in continuare pe terminalele din retelele de cablu TV.

Transmisiunea in siguranta a fluxului video peste retele IP
Deoarece transportul prin retele IP a devenit din ce in ce mai utilizat, venim cu un sistem unic pe piata de transport fluxuri TS peste internet, sistem ce permite transferul de programe fara a pierde din continut chiar in conditiile unui mediu de transport ostil, de exemplu, transportam cu succes flux IPTV intre doua retele de internet diferite, chiar si pe terminale ADSL.

Distributia programului catre statii de TV-Digital
Pentru preluarea programului dumneavoastra de catre orice retea de distributie prin cablu pe platforma proprie de TV Digital, putem transporta catre acestia fluxul in format TS IP, standard DVB. Daca distribuitorul este in imposibilitatea de a prelua fluxul in format IP, se pot utiliza convertoare IP la ASI pentru a furniza semnalul pe interfata ASI.

Interfata de management
Partenerii nostri beneficiaza gratuit de acces la o interfata de management, usor accesibila, de pe orice terminal fix sau mobil, prin care isi pot monitoriza in direct starea receptoarelor instalate la distribuitorii de televiziune. Acestia pot afla daca receptoarele sunt online sau offline si daca parametrii de functionare sunt cei doriti, astfel avand control total asupra solutiei utilizate.

Preluarea programelor digitale transmise prin satelit, cablu si terestru
Pentru partenerii care sunt reprezentanti locali sau regionali ai unui post de televiziune cu acoperire nationala (ex. Antena 1 Iasi), putem pune la dispozitie un sistem redundant, automat, pentru situatiile de avarie in care din orice motiv, acesta nu mai poate furniza semnalul catre receptoare. In acel moment putem inlocui automat fluxul partenerului local cu un flux preluat via satelit de la statia nationala. In momentul remedierii avariei, fluxul se va comuta in mod automat pe furnizorul local.

Suport tehnic
Un alt motiv care a stat la baza colaborarii noastre cu partenerii existenti este vasta experienta pe care o are echipa noastra in ceea ce priveste exploatarea echipamentelor implicate si flexibilitatea in a adopta solutii pentru problemele propuse. Pe intreaga perioada a colaborarii noastre am stat la dispozitia partenerilor, 7 zile din 7, pentru a-i consilia in orice problema legata de exploatarea sistemului nostru si nu numai.